Sağlık ve Bilişimde Objektif Haber

  English

KKTC'de "Sağlık ve Hastane Yöneticiliği Eğitim Programı" Yapıldı

KKTC Sağlık Bakanlığı ve Çözüm Bilgisayar İşbirliği İle “Sağlık ve Hastane Yöneticiliği Eğitim Programı” Yapıldı.

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı “Sağlıkta Yeniden Yapılanma” projesi kapsamında verilen “Sağlık ve Hastane Yöneticiliği Eğitim Programı”na katılanlara sertifikaları verildi.

 

KKTC Sağlık Bakanlığı “Sağlık ve Hastane Yöneticiliği Eğitim Programı” çalışmasına; KKTC merkez ve taşra kuruluşlarında görevli başhekim, idare müdürü, başhemşire ve bakanlık müdürleri ile diğer sağlık yöneticileri katıldı.

 

KKTC Sağlık Bakanlığı ve Çözüm Bilgisayar’ın işbirliği ile düzenlenen eğitim, Çözüm Bilgisayar Genel Müdürü, Hacettepe Üniversitesi Sağlık İdaresi Yüksek Okulu eski eğitim görevlisi Dr. Bilal Ak tarafından yönetildi.  Bakanlık Müdürü (Özel Kalem Müdürü) Bayan İsmet Salihoğlu’nun ve Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Başhekimi Dr. Rifat Siber’in büyük katkı sundukları eğitim çalışmasında; 5 tane Sağlık İdarecisi, Hastane İdare Amiri (Hastane Müdürü) ve yeni Klinik Şefleri atamaları yapıldı. Ayrıca Hastane Bilgi Yönetim Sistemi için 37 tıbbi sekreter göreve başlatıldı.

Eğitim Destek Müdürü İlkay Çalışkan

Eğitim kapsamında; sağlık ekonomisinden sağlık hukukuna, hasta haklarından hastanelerde toplam kaliteye, malpraktisten hastane yöneticiliğine, hastane bilgi yönetim sistemlerinden hastane işletmelerine kadar birçok konu üzerinde çalışmalar sunuldu. Program kapsamında Çözüm Bilgisayar Eğitim-Destek Müdürü İlkay Çalışkan da Çözüm Hastane Bilgi Yönetim Sistemi üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

 

KKTC Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Asaf Şenol, belgelerin takdim edilmesine geçilmeden önce yaptığı konuşmada; “sağlıkta yeniden yapılanma çerçevesinde Genel Sağlık Sigortası Yasası, Sağlık Çalışanları Yasası, Döner Sermaye Yasası ve Aile Hekimliği Yasası'nı 2006 yılı içerisinde geçirmeyi planladıklarını, 2007'de ise yepyeni bir sağlık sistemini uygulamaya geçirmeyi amaçladıklarını” ifade etti.

Yeniden yapılanma bağlamında sağlık çalışanlarının eğitimine çok önem verdiklerini kaydeden Şenol, yeni sağlık sisteminin gerektirdiği tüm eğitimlerin verileceğini vurguladı.

            Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Thalassaemia Merkezi'ndeki salonda gerçekleşen sertifika töreninde KKTC Sağlık Bakanı Dr. Eşref Vaiz, “Sağlık ve Hastane Yöneticiliği Eğitim Programı”na sağladığı katkılardan dolayı Çözüm Bilgisayar adına Genel Müdür Dr. Bilal Ak'a Teşekkür Belgesi ve plaketi sundu. Eğitim programının tümüne katılan 102 sağlık elemanına da Sağlık Bakanlığı adına Başkanlık Müsteşarı Asaf Şenol ve Çözüm Bilgisayar adına Dr. Bilal Ak tarafından Katılım Belgeleri teslim edildi.

(31.07.2006)