Sağlık ve Bilişimde Objektif Haber

  English

En İyi Teknolojik İş Fikri Yarışması

Amacı, üniversite öğrencilerinin teknolojiye ve yenilikçiliğe dayalı girişimciliğini teşvik etmek olan Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması, geleceğin iş adamlarını bulmaya bir adım daha yaklaştı. İlk 10’a kalan finalistler arasından seçilecek olan projenin sahipleri Teknokent’te 3 yıl süreyle ofis sahibi olacak ve Elginkan Vakfı’nın 50.000YTL’lik teknoloji ödülünü alacak.

            Finale kalan 10 grubun ‘Birinci Aşama Ödül Töreni’ 2 Haziran 2006 Cuma günü gerçekleştirildi. Finale kalmayı başaranların ödülleri ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Canan Çilingir ve Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail H. Balıkçı tarafından verildi.   

            İlk aşama ödül töreninin hemen sonrasında İş Planı Eğitim süreci başladı. Haziran ayı boyunca sürecek ‘İş Planı Kursları’, genç girişimcilerin hayatları boyunca faydalanacakları bir eğitim olacak.

            Geçen senenin biricilerinin bugün ODTÜ Teknokent’te şirket olarak faaliyetlerini başarıyla sürdürüyor olmaları, YFYİ Yarışmasının başarısına bir örnek oluşturuyor.

            Sonucu Kasım ayındaki final töreninde belirlenecek olan YFYİ 2006 Yarışması maratonu büyük bir hızla devam ediyor.

 

(01.08.2006)