Sağlık ve Bilişimde Objektif Haber

  English

Sanal Gerçekliğe Dayalı 3D SisoPACS Ödüle Doymuyor


            Sanal Gerçekliğe Dayalı 3 Boyutlu PACS Projesi başarılarına bir yenisini daha ekleyerek IT uygulamaları Kategorisinde birinci olurken; 6 kategorinin yer aldığı Genel Kategoride de 20 bin TL değerinde üçüncülük ödülüne layık görüldü.


           
Sanal Gerçekliğe Dayalı 3D PACS Projesi, ödüllerine bir yenisini daha ekledi. Yurtdışında aldığı ödülle ülkemizi başarıyla temsil eden projenin, sağlık sektöründe çok yararlı olacağı düşünülüyor.

 

            İlk ödül, Bilgi Sistemleri Grubu Başkanları ve Sağlık Bilişimi Yöneticilerinden oluşan ve dünyada sağlık bilişimi alanındaki en büyük temsilci organ olarak bulunan Avrupa Sağlık Bilişimi Yöneticileri Derneği "European Association of Healthcare IT Managers (HITM)" ve Avrupa Hastane Yöneticileri Derneği "European Association of Hospital Managers (EAHM)" tarafından düzenlenen uluslararası "IT and Networking Awards" yarışmasında alındı.

 

            Dünyanın birçok ülkesinden çok sayıda hastane, üniversite ve sağlık bilişimi alanında faaliyet gösteren firmaların projeleriyle başvurduğu yarışmada ön eleme sonucunda, yalnızca 25 firmanın aranan niteliklere sahip olduğu saptandı. Daha sonra 25 proje arasın-dan Sisoft'un Sanal Gerçekliğe Dayalı 3D PACS Projesi’nin de aralarında yer aldığı toplam 17 proje sahibi sunumlarını yapmak ve projeleri hakkında jürinin önüne çıkmak üzere yarışmanın düzenleneceği Belçika'nın Brüksel kentine davet edildiler. Proje sunumuna hak kazanan hastanelerin, üniversitelerin ve sağlık bilişimi alanında faaliyet gösteren firmaların sunumlarının ardından, jüri üyelerinin ve konukların sordukları terletici sorular karşısında, proje sahipleri bazen zor anlar yaşadılar. İlk gün sonunda elektronik oylama sonu-cunda, 8 proje sahibi finalist olmaya hak kazandı.

            İkinci gün hepsi birbirinden değerli ve başarılı proje sahipleri için daha çetin bir gün oldu. Ülkemizi temsilen bu uluslararası büyük yarışmada yer alan Sisoft, finalistler arasına kalarak, ilginç projesiyle büyük ilgi gördü ve ödül almaya hak kazanan projeler arasında yer alarak uluslararası alanda büyük bir başarı kazandı. Birinciliğe hak kazanan proje jüri üyelerinin %91 oranında oyunu alırken, Sisoft'un geleceğin teknolojisini içeren ve herkes tarafından merakla dinlenen projesi %83 oranındaki oyla ödül alan diğer projeler arasında yer aldı.

            TET AR-GE PROJE PAZARI

            TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi), İMMİB (İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikteleri), İstanbul Şehir Üniversitesi, TTGV (Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı) tarafından düzenlenen TET AR-GE PROJE PAZARI'nda Sisoft Sağlık Bilgi Sistemleri, Sanal Gerçekliğe Dayalı 3 Boyutlu PACS, Önleyici Sağlık Hizmetleri ve Kronik Hastalıkların Takibi İçin Mobil Teknoloji, Multifonksiyonel Hasta Başı Uygulama Projeleri ile 220 proje arasından elenerek finalde yarışmak için davet edildi.

 

            25 Mayıs 2012 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde saat 20:00'de düzenlenen törende Sanal Gerçekliğe Dayalı 3 Boyutlu PACS Projesi ile Bilgi ve İletişim Teknolojisi Uygulamaları Kategorisinde birinci olurken; 6 kategorinin yer aldığı Genel Kategoride de 20 bin TL değerinde üçüncülük ödülüne layık görüldü. Ödülü TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin elinden Sisoft Sağlık Bilgi Sistemleri adına Genel Müdür Yardımcısı Dr. Nejat ÇAKMAK aldı.

 

            AR-GE Proje Pazarı vasıtasıyla Elektrik Elektronik ve Bilişim Sektörü'nün yüksek katma değerli üretim yapabilmesi, ihracatının sürdürülebilir kılınması, Üniversite-Sanayi işbirliği kültürünün yaygınlaştırılması amacı ile AR-GE projesi yapmak isteyen sanayi kuruluşlarının temsilcileri, üniversiteler, AR-GE kuruluşları ve teknopark çalışanları ile araştırmacıları bir araya getirerek aralarındaki iletişimi artırmak, AR-GE destek programlarına başvurulmasına destek olmak, sanayii ihtiyaçları ile buluşmaya katkı sağlayacak ortak proje önerilerinin oluşturulması hedeflenmiştir. 

 

            Sanal Gerçekliğe Dayalı 3 Boyutlu PACS Projesi, Üçüncülük Ödülü ve Üstün Başarı Ödülü ile geceye damgasını vurdu. Genel Kategoriler de Birincilik Ödülü Enerji Üretim, İletim ve Dağıtımına Yönelik Uygulamalar alanında verilirken, İkincilik ödülü Nanoteknoloji Uygulamaları alanında sahibini buldu.

 

            Dr. Nejat Çakmak, ülkemizdeki Sağlık Bilişimi sektörünün bu denli gelişmesini sağlayan, dolayısı ile başarımızda büyük payı olan Başta Sağlık Bakanlığı ve Bakanlığın ilgili birimleri olmak üzere tüm Kamu Sağlık Kurumlarımıza teşekkür ediyor, ülkemizi uluslararası alanda bir kez daha başarı ile temsil etmenin haklı gururunu taşıyoruz dedi.

(01.08.2012)