Sağlık ve Bilişimde Objektif Haber

  English

Sisoft, Arabia Fast Growth 500+ Turkey'de En Hızlı Büyüyen 85. Firma Oldu


            İlki geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenen Küresel Girişimcilik Zirvesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama'ya yazdığı mektup sonrasında Amman'da düzenlenmesi planlanırken 3-6 Aralık tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde, T.C. Başbakanlığı, TOBB (Türkiye Odalar ve Borsa-lar Birliği), TEPAV (Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı) ve All World Network bünyesinde düzenlendi. Zirvenin açılışına, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan rahatsızlığı nedeniyle zirvede yer alamadı.

            Zirve kapsamında düzenlenen All world Arabia Fast Growth 500 + Turkey ödül töreninde 15 farklı Ortadoğu ülkesinden ve Türkiye'den en hızlı büyüyen şirket-ler ödüllerini aldılar. Verilen bilgiye göre, All world Arabia 500 Turkey, Arap ülkeleri, Pakistan ve Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketlerini içine alıyor. 2011 ödülleri, şirketlerin 2008-2010 satış gelirleri artış hızına göre belirlendi. Zirvede, Sisoft Ortadoğu'nun en hızlı şirketleri arasında yer alarak, Arabia Fast Growth 500+ Turkey'de en hızlı büyüyen 85. Firma Oldu.

 

            Türkiye'den listede yer alan şirketler arasında ilk üç sırayı Kahramanmaraş Çimento, Network Uluslararası Taşımacılık ve Çebi İnşaat aldı.

 

            Ödüle hak kazanan şirketlerin toplam ciroları 80 ülkenin toplam milli gelirinden daha fazlasına karşılık geliyor. Bu hızlı büyüyen şirketler 100 bin kişiye istihdam sağlıyor ve satışlarının üçte birini uluslararası piyasaya yapıyor. Ayrıca bu şirketlerin yüzde 80'i gelecek 2 yıl içinde yeni bir şirket kurmayı planlıyor.

 

            Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 2. Küresel Girişimcilik Zirvesi kapsamında düzenlenen ''All world Arabia 500'' ödül töreninde yaptığı konuşmada, zor bir coğrafyada bulunduklarını belirterek, ''Bölgemizin en önemli girişimci gücü olarak sizleri çok iyi anlıyoruz. Çünkü bu coğrafyada girişimci olmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bizler de bir çoğunuzun, sizlerin geçtiği yollardan geçtik. Siyasi çatışmalar, darbeler, dış müdahaleler bizim de canımızı çok yaktı. Ama biz başardık. Ekonomimizi ve toplumumuzu belirli bir noktaya getirdik. Kalabalık bir girişimci orta sınıf yarattık. Eminim, sizler de başaracaksınız'' diye konuştu.

 

            Son beş yüz yılda, önce Avrupa'nın sonra ABD'nin küresel bir güç olarak yükseldiğini, şimdi güç dengesindeki üçüncü büyük değişimin yaşandığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, yazar Fareed Zakaria'nın" Geride Kalanların Yükselişi" olarak tanımladığı bu değişim sürecinin en fazla bu coğrafyayı etkilediğini dile getirdi.

 

            Konuşmanın ardından, dereceye giren şirketlerin temsilcileri sahneye davet edilerek birlikte basın mensuplarına görüntü verdiler. Ödül törenine Sisoft adına Genel Müdür Yardımcısı Dr. Nejat Çakmak ile Uluslararası Ticaret Koordinatörü Nejat Ünsal katıldı. Ödül Töreninin ardından 15 farklı ülkeden (Türkiye, Bahreyn, BAE, Cezayir, Fas, Filistin, Katar, Lübnan, Mısır, Pakistan, Suriye, Suudi Arabistan,Tunus, Ürdün, Yemen) gelen girişimcilerin katıldığı "Türk Gecesi" temalı Gala Yemeği'ne TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı.

(01.08.2012)