Sağlık ve Bilişimde Objektif Haber

  English

Sisoft, Türk Heyeti ile Birlikte ABD'de


            Amerikan Türk Ticaret Odası'nın (ATCOM) ev sahipliğinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ve beraberindeki başarılı firmalardan oluşan Türk Heyeti, ABD'nin Başkenti Washington'da gerçekleştirilen ''Ulusal Küçük İşletmeler Haftası'' etkinliklerine katıldı. Sisoft’da bu heyette yer alarak ülkemizi  temsil etti.

 

            ABD Küçük İşletmeler haftası kapsamında düzenlenen İhra cat Forumuna, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün yanı sıra KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ile Baş kan Yardımcısı Tuna Şahin, TÜBİTAK Baş kanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak da iştirak ettiler.

 

            Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün ABD temasları kapsamında, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde resepsiyon düzenlen di.

            KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ile Başkan Yardımcısı Tuna Şahin, ATCOM Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık, MBDA (Amerika Azınlık İşletmeleri Destekleme Ajansı) Başkanı David Hindson, SBA yetkilileri, Amerika Ticaret Bakanlığı yetkilileri ve çok sayıda Türk-Amerikalı işadamının katıldığı resepsiyonda konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin, en az siyasi ilişkiler kadar güçlü olmasını sağlamak için iki ülkenin işletmelerini yan yana getirmeye ve aralarında ilişkileri güçlendirmeye çalıştıklarını söyledi.

 

            ABD yönetimi ve ülkedeki büyük sektör temsilcileriyle küçük ve orta işletmeleri bir araya getirecek ''Ulusal Küçük İşletmeler Haftası'' etkinliklerine katılmak üzere başkent Washington'a gelen Bakan Ergün onuruna, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği tarafından resepsiyon verildi.

            Büyükelçilik geçici maslahatgüzarı Timur Söylemez'in ev sahipliğini yaptığı resepsiyona, başkentteki ATCOM Yetkilileri, Türk kuruluşlarının üye leri ve Türk toplum temsilcileriyle, Türkiye'den gelen KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ve Türk işadamları katıldı.

 

            Ergün, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile ABD arasındaki güçlü siyasi ilişkilerin ekonomik ilişkilere yeteri kadar yansımadığını hatırlattı. ABD'nin büyük bir pazar, Türkiye'nin de büyüyen ve yükselen bir ekonomi olduğuna dikkati çeken Ergün, ''Bu iki ekonomi arasındaki ilişkilerin, en az aralarındaki siyasi ilişkiler kadar güçlü olması gerekir'' dedi.

 

            Nihat Ergün, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesine siyasiler olarak öncülük etmelerine rağmen, gerçek anlamda ilişkileri güçlendirecek kesimlerin işletmeler olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

            ''İşletmeleri yan yana getirmek, onlar arasındaki ilişkileri güçlendirmek lazım, biz de ona gayret ediyoruz. Bugün, bazı işletmelerimiz ABD'ye geldiler ve buradaki eşdeğerleriyle yan yana gelme, onlarla birlikte ne yapabileceklerini müzakere etme imkanı bulabilecekler. Önümüzdeki yıl da ABD'den Türkiye'ye bazı işletmelerin gelmesi ve bu organizasyonların giderek genişlemesini arzu ediyoruz.'' dedi.

 

            Ekonomik ilişkiler ve ticaretin gelişip güçlenmesinin dünya barışına da katkı sağlayacağını ifade eden Ergün, ''Çünkü insanlar birbirleriyle ne kadar çok yakınlaşırlarsa, ticari anlamda yakınlık ne kadar gelişirse, dünyada barış ve huzur da o kadar artar. Eminim bu çabalar boşa gitmeyecektir ve bu çabaların karşılığını tüm işletmelerimiz ve iki ülke toplumları hızlı biçimde görme imkanı bulacaklardır'' diye konuştu.

ABD Türk Ticaret Standı Açıldı


           
KOSGEB ve Kültür Bakanlığının kurumsal stantlarının yanında Türk standında; Medikal, Enerji, Bilişim Teknolojileri ve Gıda sektöründen işletmeler yer aldı. Etkinlikte yer alan Sisoft Sağlık Bilgi Sistemleri'nin son teknoloji ürünleri de katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Sisoft standı Bakan Nihat Ergün, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ve ATCOM Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık tarafından ziyaret edildi.

            Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM) ve KOSGEB'in ortaklaşa düzenlediği iş ziyareti kapsamında açılışı yapılan Türk Standında, Türk KOBİ'leri başta enerji ve sağlık olmak üzere farklı sektörlerle ikili görüşmeler yaptı ve ABD'deki KOBİ'lerle bir araya geldi.

 

            ATCOM Başkan Yardımcısı ve New Jersey Restoranlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Küçük, bu gezi çer çevesinde başta başkent Washington olmak üzere Philadelphia, New Jersey ve New York bölgelerinde birçok temaslarda bulunacaklarını söyledi.

 

            Küçük, "Bu kadar sayıda iş adamının KOSGEB bünye sinde böyle bir iş gezisi düzenlemesi, Amerikalı meslektaşlarımız tarafından adeta bir 'çıkartma' olarak değerlendirildi' dedi.

 

            KOSGEB'in Türkiye'deki KOBİ'lerin dünya pazarındaki rekabette daha fazla söz sahibi olabilmeleri için yaptığı çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten Küçük, KOSGEB'in küresel pazara yönelik vizyonu ile ATCOM'un sanayici ve iş adamları arasında köprü olma misyonunun böyle bir geziyle "ete kemiğe büründüğünü” dile getirdi.

 

            ATCOM Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ve New York Başkonsolosu Mustafa Levent Bilgen'in açılış konuşmasını yaptığı resepsiyon, New York Cornucopia Cruise Line gemisinde gerçekleştirildi. Resepsiyonda Türk ve Amerikan iş adamları buluştu. Resepsiyonda Sisoft adına Uluslararası Ticaret Koordinatörü Nejat Ünsal yer aldı.

(01.08.2012)