Sağlık ve Bilişimde Objektif Haber

  English

Sisoft HIMSS 2012 Las Vegas'da


            HIMSS (Healthcare Information Management Systems Society) kongresi 20-24 Şubat 2012 tarihlerinde ABD’nin Nevada Eyaleti’nin Las Vegas kentinde bulunan Venetian Sands Expo Center’da düzenlendi.

 

           Yurt içinde sürdürdüğü sektörel liderliği, yaptığı çalışmalar, projeler ve katıldığı etkinliklerle yurt dışına yayma ve Türkiye'yi dış pazarlarda temsil etme çabasında olan Sisoft Sağlık Bilgi Sistemleri,  HIMSS (Healthcare Information Management Systems Society) kongresinde üçüncü kez stant açarak, son teknoloji sağlık bilgi sistemleri yazılımlarını dünya profesyonellerinin beğenisine sunan yine tek Türk firması oldu.

 

           300’den fazla eğitim seminerinin düzenlendiği, 1123 firmanın katıldığı, HIMSS 2012, %14’lük artış sonrasında 37.032 katılımcı sayısı ile geçen yıla göre daha fazla sağlık profesyonelini ağırladı. Ana konuşmacılardan en çok dikkat çekeni şüphesiz Twitter’ın Eşkurucusu Biz Stone idi.

 

           1961 yılında Chicago'da kurulan, Washington, Brüksel, Singapur'daki ofisler ve ABD dışındaki diğer noktalarda hizmet vermek amacıyla faaliyete başlayan HIMSS'in bünyesinde 23.000'den fazla üye yer alıyor. HIMSS nezdinde ayrıca bilgi teknolojisi ve yönetim sistemi konularında 380'in üzerinde kurumsal üye ve 30 civarında kar amacı gütmeyen kurum bulunuyor. HIMSS bilgi teknolojilerini (IT) ve yönetim sistemlerini sağlık sektörünün faydasına olacak şekilde daha verimli kullanmayı gaye edinen sağlık paydaşları üyelerinden oluşan bir organizasyondur.

           Sisoft Sağlık Bilgi Sistemleri, Sağlık Bilişimi alanında en görkemli Kongre ve Fuar olarak kabul edilen ve 20-24 Şubat tarihleri arasında A.B.D.’nin en görkemli ve ışıltılı kentlerinden biri olan Las Vegas’da düzenlenen HIMSS 2012 Konferans ve Sergisi'nde, standı ile yer alarak, bayrağımızı fuar süresince gururla taşıdı.Organizasyondaki 8516 numaralı stantta Sisocare (Web Tabanlı Hastane Bilgi Yönetim Sistemi), Sisoedms (Web Tabanlı Elektronik Belge Yönetim Sistemi), IHE Uygunluk Belgesi, CE Sertifikası ve uluslararası alanda ödül sahibi olan Sisopacs (PACS/DICOM), Sisofamily (Web Tabanlı Aile Hekimliği Bilgi Sistemi) yazılımlarının yanı sıra, zamanımızın en büyük popülaritesine sahip Sisomobile uygulamaları da (iPad/iPhone, Android) sağlık profesyonellerinin beğenisine sunuldu. Yeni ürünlerden birisi olan ve bünyesinde sıcaklık takip sisteminden güvenlik sistemlerine kadar pek çok ürünü barındıran Sisoguard (Entegre Güvenlik Sistemleri), katılımcıların büyük ilgisini çekti.

           Birçok firma ve sağlık profesyonelinin yanı sıra, T.C Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı; Dr. Ekrem Atbakan Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) Koordinatörü Dr. Saim Argın, İstanbul Sağlık Müdürlüğü Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, Türk Telekom, İnnova ve Avea firmalarının temsilcileri Sisoft’un standını ziyaret ederek firmamızı onurlandırdılar.

 

           Fuarın ikinci günü akşamı Türk gecesi niteliğinde, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ekrem Atbakan, İstanbul Sağlık Müdürlüğü Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, Türk Telekom, Avea ve Innova yetkililerinin katıldığı bir yemek organizasyonu düzenlendi. 

           Sisoft'u temsilen Genel Müdür Ömer Siso, Genel Müdür Yardımcısı Dr. Nejat Çakmak, Uluslararası Ticaret Koordinatörü Nejat Ünsal, AR-GE Mühendisleri Rıdvan Çelebi, Mustafa Kutar ve Seçkin Onur Selamet  fuarda yer aldı.

 

           Sağlık ve Sağlık Bilişimi alanında önemli araştırmaları ve makaleleri bulunan ODTÜ Enformatik Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Nazife Baykal ve Oracle Türkiye, Sağlık Sektörü İş Geliştirme Direktörü Dr. Korhan An Sisoft standında yer alan önemli isimler arasındaydı. Önümüzdeki yıl ABD'nin Louisiana Eyaleti’nin New Orleans kentinde düzenlenecek olan sağlık bilişiminin en büyük etkinliği olan HIMSS 2013 standında ülkemizi tekrar temsil edecek olan Sisoft standında bir sene zarfında geliştirilmiş yeni ürünler de sağlık profesyonellerinin beğenisine sunulacak.

(01.08.2012)