Sağlık ve Bilişimde Objektif Haber

  English

Sisoft TBMM Bilişim Sergisi Günleri'nde


            Türkiye İnterneti, 12 Nisan'da 19. yılını doldurdu. TBMM Bilişim ve İnternet Komisyonu tarafından organize edilen etkinlik kapsamında, 12-15 Nisan 2012 tarihleri  arasında Tübitak bünyesinde başarılı görülen ve Interpromedya tarafından gerçekleştirilen  başarılı İlk 500 Bilişim şirketleri arasında yer alan özel sektör firmaları yer aldı. TBMM  tarafından başarılı firmalar arasında görülen ve etkinliğe davet edilen Sisoft Sağlık Bilgi Sistemleri standında sergi boyunca Sisoft'un ileri teknoloji ürünleri tanıtıldı.

 

            TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Başkanı ve Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR, TBMM Bilişim ve İnternet Komisyonu Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Yıldırım M. Ramazanoğlu ve TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu tarafından yapılan basın açıklamasında; bilişimin hayatımızdaki öneminin ne denli arttığını ve giderek de artacağı vurgulandı.

 

            822 Nisan tarihlerini kapsayan İnternet Haftası dolayısıyla TBMM Başkanlığı' nın desteği ile TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu tarafından organize edilen Bilişim Günleri Sergisi TBMM Tören Salonu'nda açıldı.

            Sisoft Sağlık Bilgi Sistemleri'nin yüksek teknolojiye sahip ürünleri katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Pek çok değerli Milletvekilimizin yanı sıra Sisoft standı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç.  Dr. Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, TBMM Başkanvekili Mehmet  Sağlam, Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar,  Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İYİMAYA, TBMM Bilişim ve İnternet Komisyonu Başkan Vekili Dr. Yıldırım M. Ramazanoğlu, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir tarafından ziyaret edildi.

 

            İnternet Haftası dolayısıyla TBMM Başkanlığı'nın desteği ile TBMM Bilişim ve İnternet  Araştırma Komisyonu tarafından organize edilen Bilişim Günleri Sergisi TBMM  Tören Salonu'nda açıldı. Açılış konuşmasını yapan Bilişim ve İnterneti Araştırma Komisyonu Başkanvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, etkinliğin TBMM tarihinde ilk defa organize  edildiğini, bundan sonra da TBMM'nin gelenekselleşen faaliyeti olarak İnternet haftası  dolayısıyla her yıl tekrarlanacağını belirtti. Ramazanoğlu konuşmasında şunları kaydetti:  "Bu yıl itibariyle toplam sekiz günlük bir çalışma düşündük, ilk dört günde özel sektör firmalarımızın en yeni ve güncel bilişim ürünlerini ve hizmetlerini tanıtmaları amacıyla planlandı. İkinci dört gün ise kamu sektöründe çalışan kurum ve kuruluşlarımızın en yeni bilişim programlarını tanıtılması amacıyla değerlendirildi. 1215 Nisan tarihlerinde ilk dört gün, 1619 Nisan tarihlerinde ikinci dört günlük faaliyet gerçekleştirilecek. Çalışmalarda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum dedi. Ramazanoğlu,  organizasyonun teknik yönetimini yürüten ve sergiyi ziyarete gelen milletvekillerine elektronik, dijital akıllı kimlik kartları düzenleyecek olan TÜBİTAK'a da ayrıca teşekkür etti.

 

            Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar yaptığı konuşmada Komisyonun, bilişim sektöründeki gelişmeleri ve internetin aileler, gençler ile çocuklar üzerindeki sosyal etkilerini incelemek üzere kurulduğunu belirterek, internetin hayatın bir parçası olduğunu ve giderek hayatın her alanında ciddi etkilere sahip olan bir nokta olduğunu vurguladı. Ünüvar sözlerini şöyle sürdürdü: "İnternet, fırsat açısından baktığınızda ciddi bir fırsat, risk açısından baktığınızda çok ciddi bir risk; bu iki olguyu konuşuyoruz. Komisyonumuz Güvenliközgürlük sınırlarını çok iyi koruyarak, ülkemizdeki bilişim sektöründeki gelişmeleri de dikkate alarak, toplumun gelecekte daha müreffeh ve mutlu olması noktasında çok ciddi önerileri ortaya koymak adına yoğun bir şekilde çalışıyor. Komisyon olarak her bir kurum temsilcisini dinledikçe farklı kurumları dinleme gereği hasıl oluyor. Görüşmemiz gereken, ziyaret etmemiz gereken ve bilgilerini almamız gereken çok sayıda kurum var. İnternetin önemi ile ilgili nereden gelip nereye gittiği ile ilgili rakamlara baktığımız zaman bunun çok doğal olduğunu görüyoruz. Çok küçük bir rakam paylaşacağım: 2003 yılında dünya nüfusu 6.3 milyar iken bağlı cihaz sayısı 500 milyon, 2011 yılında dünya nüfusu 6.8 milyar bağlı cihaz sayısı 12.5 milyar, 2020 yılındaki öngörü ise nüfusun 7.8 milyara ulaşacağı bağlı cihaz sayısının ise 50 milyara ulaşacağını gösteriyor. Bu organizasyonun toplumda internetin doğru ve güvenli kullanımı ile ilgili farkındalığı artırmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

 

            Serginin açılışına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, konuşmasında şunları kaydetti: "Bilişim sektörü inanılmaz bir hızla büyüyen bir sektör. Bu sektörün imkanlarından yararlanmayan hemen hemen başka bir sektör yok. Faydalanmayanlar da muhtemelen yok olmaya mahkum olma durumunda. Onun için bu alandaki boşluğu doldurmak açısından bu komisyonun kurulması büyük bir şans. Ne kadar önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini görecek ve inanıyorum ki bu komisyon kalıcı bir komisyon haline gelecektir. 12 yıllık eğitimin zorunlu hale gelmesi ve akıllı tahta ile tablet bilgisayar uygulamalarına geçilmesiyle Türkiye'de bilişimin çok daha önemli hale gelecektir” dedi.

 TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam ise serginin açılışında yaptığı konuşmada, bilgi çağının artık ''bilişim çağı'' halini aldığını söyleyerek, ''Eskiden günlerce kitaplardan edinilen bilgiler, artık bilişim ürünleri sayesinde birkaç saatte edinilebiliyor. Türkiye hiçbir şeyden bigane kalmadığı gibi, bu konularda da bigane kalmıyor'' dedi.

 

            Sergide firmamıza ait tüm yazılımlar sergilenirken son dönemin gözdesi mobil uygulamalar ile firmamız tarafından geliştirilen ve ilk sunumu Las Vegas–ABD'deki dünyanın en büyük sağlık bilişimi fuarı olan HIMSS'de gerçekleştirilen Sisoguard ürünü büyük beğeni topladı.

(01.08.2012)