Sağlık ve Bilişimde Objektif Haber

  English

50.000 YTL Sahibini Buldu

ODTÜ ve ODTÜ Teknokent tarafından organize edilen ve Elginkan Vakfı’nın Ana Sponsor olduğu “Yeni Fikirler Yeni İşler” Teknoloji tabanlı iş fikri yarışması sonuçlandı.

 

17 Kasım 2007 tarihinde, ODTÜ Kültür Kongre Merkezi’nde “Yeni Fikirler Yeni İşler Proje Yarışması” final töreni ve yeni yarışma dönemi tanıtımı gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarını ODTÜ Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı, ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Canan Çilingir, Elginkan Vakfı Yönetim kurulu Başkanı İsmail Balıkçı ve Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar yaptı.

           

Finalist grupların sunumlarının ardından juri üyelerinin projelere ilişkin sorularına yer verildi.

           

Kararın açıklanmasından önce konuşan ODTÜ Rektör yardımcısı  Prof. Dr. Canan Çilingir, geçen yıllardaki gibi, bu yıl da karar vermede zorlandıklarını, tüm projelerin başarılı olduğunu ama bir birinci seçmek zorunda oldukların belirtti.

           

Jüri, “Sestarar” Projesi ile “Haydi Antalya” grubu, “PetÇed” Projesi ile “Jeotim” grubu, “LOS” Projesi ile “Nitro Elelectronics” grubu ve “ABT” projesi ile “RNArt Solutions” grubu arasından zor bir karar vererek “Jeotim” grubunu birinciliğe layık ekip olarak belirledi. Jeotim grubu 50,000YTL ödül ve 3 yıl boyunca ODTÜ Teknokent’te ofis sahibi olma hakkını kazandı.

           

“PedÇed” projesiyle(*); petrol arama çalışmalarında ve çevre kirliliğinin tespitinde kullanılabilecek bir teknoloji üzerine çalıştıklarını, olgunluğa ulaşmış projelerini gerçekleştirmek için sadece finansmana ihtiyaç duyduklarını söyleyen ekip, “tecrübe ve yeteneklerimizle hedef sektörlere daha teknolojik ve daha yetkin araştırma sunacağız” dedi.

           

Final töreninde jüri tarafından beklenmeyen bir karar da açıklandı. Beğenilen ve başarılı bir  projeyle yarışmaya katılan RNART grubuna da 10,000YTL’lik “Özel Jüri Ödülü” verileceği açıklandı.

 

YFYİ’de finale kalmanın bile ‘kazanmak’ anlamına geldiği, önceki yıllarda gerçekleştirilen finallerde yarışan 8 gruptan 4’ünün bugün ODTÜ Teknokent’te şirket kurmalarının yarışmanın amacına ulaştığının kanıtı olduğu ODTÜ Teknokent yöneticileri tarafından vurgulandı.

 

(*)Jeokimya tabanlı, enerji hammaddesi arama ve Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) çalışmalarında, hidrokarbon zenginliği veya kirlilik anomalilerinin tespiti için, zeminden gaz ve katı fazda örnek almak üzere tasarlanan “AEB” ile “AET” tipi aparatlarıyla alınan örneklerin kromotografik analiz verilerinin 3B teknolojisi ile matematiksel modellemesi.

 

(01.04.2008)