Sağlık ve Bilişimde Objektif Haber

  English

Azerbaycan Kafkas Üniversitesi Heyeti Sisoft'u Ziyaret Etti

Azerbaycan Kafkas Üniversitesi Sisoft'u ziyaret ederek, Sisoft'un yeni nesil ürünleri ve kullandığı teknolojiler hakkında bilgi aldı.

Ziyaret kapsamında düzenlenen toplantıda, Sisoft'un dünü ve bugününü özetleyen, kurulumundan itibaren gerçekleştirdiği gelişmeleri ve geniş ürün yelpazesini tanıtan bir sunum yapıldı. Web Tabanlı ürünleri ve mobil uygulamalarına ek olarak Sisopmi, Sisotemp ve Sisoguard ürünlerinin çalışma prensipleri ve uygulama alanlarına yönelik bilgiler verildi. Yine bu ürünlere ilişkin gelen soru üze-rine, ürünlerimizin kurulumu, kullanımına yönelik eğitim ile kullanım öncesi ve sonrası sağlanan destekler genel hatlarıyla katılımcılara anlatıldı.

Çözüm Haber Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İlker Kayalar'ın gerçekleştirdiği sunumun ardından, katılımcılar tarafından Sisoft'un Teknokent sınırları içerisinde olmasından ötürü sahip olduğu avantajlar ve faydaların neler olduğuna yönelik sorular yöneltildi. Teknokentin vergi avantajlarının dışında üniversite sınırları içerisinde olmasından ötürü bilgiye ulaşma imkanı ve proje geliştirme fırsatlarından bahsedildi. Ayrıca, Sisoft'un Azerbaycan'daki faaliyet alanı ve ürünlerinin kullanıldığı hastaneler, ürünlerin özellikleri ve hali hazırda mevcut bulunan yurt dışı projelerine yönelik bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda Kafkas Üniversitesinden; Rektör Prof. Dr. Ahmet Saniç, Rektör Yardımcısı Dr. Sahin Durmaz, Teknopark Müdürü Doç. Dr. Isa Qasimov, SENTRA MMC şirketinden Ümüd Valiyev, MONtech MMC şirketinden Satış Rehberi Fedai Abdullayev, Azer Net MMC şirketinden Anar Novruzov, Toyohashi Teknoloji Üniversitesinden Prof. Takao Fujiwara, ODTÜ Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Batum, Üniversite Sanayi İşbirliği Uzman Yardımcısı Didem Bener katıldı.

(08.06.2013)