Sağlık ve Bilişimde Objektif Haber

  English

Sisoft HIMSS 2013 New Orleans'da

HIMSS, sağlık alanındaki büyük kitlelere hitap etme gücünü korumaya devam ederken, bir yandan da dünyadaki sağlık ve sağlık bilişimi alanında büyük yol kateden ve uluslararası seviye ve kalitede hizmet sunan ülkelere de ilgi duyuyor ve destek olmayı planlıyor.
 
Sağlık Bilişimi alanında dünyanın en büyük organizasyonu olduğunu, ABD’nin Lousiana eyaletinin New Orleans kentinde bulunan Ernest N. Morial Kongre Merkezi’nde düzenlediği etkinlikle bir kez daha kanıtlayan HIMSS, bu yıl da pek çok sağlık profesyoneline ve dünyadaki sağlık bilişiminin öncülerine ev sahipliği yaptı. 3-7 Mart 2013 tarihleri arasında gerçekleşen etkinlikte ABD’nin 42. Başkanı Bill Clinton’un ana konuşmacılarından biri olması büyük dikkat çekti.
 

HIMSS Platin Kurumsal Üyesi olan Sisoft, bu yıl da HIMSS’teki 1151 numaralı standında ürünlerini sergiledi ve geniş ürün yelpazesi içerisinde yer alan mobil uygulamaları Sisopmi, Sisoguard ve Sisotemp organizasyona katılan sağlık profesyonelleri tarafından büyük ilgi gördü.   Etkinlikte, Genel Müdür Ömer Siso, Genel
 
Müdür Yardımcısı Dr. Nejat Çakmak, Uluslararası İlişkiler Direktörü Nejat Ünsal Ar-Ge Donanım Birim Direktörü Mustafa Kutar ve Sisoft ABD Danışmanı Mehmet Kachar yer aldı.

Pek çok ziyaretçi yanında, T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Dr. Hakkı Öztürk, e-Sağlık Daire Başkanı Dr. Ünal Hülür, Sağlık Bilgi Sistemleri Danışmanı Şimşek Mert ve Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Danışmanı Oğuz Tanzer standımızı ziyaret ettiler. Ayrıca, Türk Telekom’dan Hakan İnanır, Emre Özdal, Yasin Yarbay, Innova’dan Faik Sayran ve Microsoft Türkiye’den Tolga T. Tuncer yine standımızı ziyaret eden Türk konuklarımız arasındaydı.

 
T.C. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, HIMSS delegasyonu ve Sisoft katılımı ile  6 Mart 2013’de GW Fins Restaurant’da gerçekleşen yemekli toplantıda, HIMSS Akreditasyon süreçleri ve Türkiye sağlık bilişimi konuşuldu. Toplantıya, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Dr. Hakkı Öztürk, e-Sağlık Daire Başkanı Dr. Ünal Hülür, HIMSS CEO’su Stephen Lieber, HIMSS Avrupa Başkanı Sean Roberts, HIMSS Analytics Üst Düzey Yöneticisi Christina Roosen, HIMSS Başkan Yardımcısı Jeremy Bonfini, HIMSS Analytics Jüri Yöneticisi Uwe Buddrus, Sisoft Genel Müdürü Ömer Siso, Genel Müdür Yardımcısı Dr. Nejat Çakmak, Ar-Ge Donanım Birimi Sorumlusu Mustafa Kutar, Uluslararası İlişkiler Direktörü Nejat Ünsal ve ODTÜ Enformatik Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nazife Baykal, Oracle İş Geliştirme Direktörü Dr. Korhan An ve Danimarka’da HIMSS Stage 6 seviyesine sahip olan hastane bilgi işlem birim başkanı Claus Duedal Pedersen ve yardımcısı Özlem Polat katıldı.
 
Yemekte, Türkiye’de gerçekleşen sağlık reformunun tüm dünyaya bir model olabileceği ve potansiyel projeler konuşuldu. HIMSS CEO’su Stephen Lieber, Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Dr. Hakkı Öztürk başkanlığında T.C. Sağlık Bakanlığı’nı ağırlamanın bir onur olduğunu ve Türkiye’de de bu tür etkinliklerde HIMSS olarak yer almak istediklerini vurguladı. Dr. Hakkı Öztürk ise, Sağlıkta dönüşüm programı ile ülkemizde özellikle son birkaç yıldır sağlık bilişimi alanında yaşanan hızlı değişimi anlattı. Dr. Hakkı Öztürk, özellikle Sağlık.Net sistemi ile birlikte İlaç Takip Sistemi, Merkezi Randevu Sistemi, e-Reçete sistemi ile Türkiye’nin devasa bir sağlık networküne dönüştüğünü vurguladı. Danimarka Odessa Üniversite Hastanesi Bilgi İşlem Sorumlusu ise, HIMSS akreditasyon sürecinde yaşadıkları tecrübeleri ve HIMSS Stage 6 için yaşadıkları zorlukları paylaştı.
Her yıl düzenlediği etkinlikler sayesinde dünyanın dört yanından binlerce sağlık profesyonelini ağırlayan HIMSS'in, 2013 New Orleans etkinliği de çok verimli bir şekilde sonlandı. Etkinlik kapsamında katılımcılar bir yandan sağlık bilişimi sektörüne sundukları ürünlerini tanıtma fırsatı bulurken bir yandan da yeni işbirlikleri ve birlikte çalışabilirlik olanaklarının değerlendirilebileceği yeni temaslar kurdular. Dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılar Sisoft‘un standını ve ürünlerini inceleme fırsatı buldu.
(10.06.2013)