Sağlık ve Bilişimde Objektif Haber

  English

Mersin Erdemli Devlet Hastanesi HIMSS AE Stage 6 İle Akredite Edildi

Türkiye'nin ilk HIMSS Analytics EMRAM Stage 6 hastanesi Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi'nin ardından, Mersin Erdemli Devlet Hastanesi, 26 Mayıs 2014 tarihinde HIMSS Analytics Direktörü Uwe Buddrus, danışman Jörg Studzinski ve HIMSS Türkiye Ülke Müdürü Dr. Korhan An tarafından yapılan değerlendirme sonucu Türkiye'nin ikinci Stage 6 hastanesi olarak akredite edildi. Ödül 4-5 Haziran 2014 tarihinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen HIMSS Türkiye etkinliğinde Erdemli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mahir Ülgü ve  Hastane Yöneticisi Uz. Dr. Yahya Efe tarafından alındı.

Uz. Dr. Yahya Efe, Focus Group konuşmasında dijitalleştirme sürecinde yoğun geçtiğini fakat hastane çalışanları, yöneticiler ve yazılım firması Sisoft’un sayesinde bu süreci çabuk ve kolay atlattıklarını belirtti. Sayın Efe’nin konuşmasının ardından, Sisoft CEO’su Ömer Siso Sisoft’un dijitalleşmeye ve merkezi yapıya yönelik çözümleri hakkında bilgi verdi.

HIMSS CEO’su H.Stephen Lieber’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından T.C. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci’nin konuşması ile etkinlik başladı. Etkinlikte; Sağlık Bilişim Standartları ve Kıyaslama, HBYS Entegrasyon Stratejileri, Büyük veriler ve İş zekası Çözümleri, Evde Bakım, Uzaktan İzleme ve Sağlıklı Yaşam Çözümleri, Türkiye’deki Hastanelerde Elektronik Sağlık Kayıt Sistemleri, Kamu Hastanelerindeki Bulgular, Dijital Dönüşümün Yatırım getirisi ve Sonuçları, Hastalara Yönelik Mobil Çözümler ve Teletıp uygulamaları, Hastanelerde Kurumsal Kaynak Yönetimi, Sağlık Veri Güvenliği konularında gerçekleştirilen panellerde katılımcılar ve sağlık profesyonelleri ortak paydada buluştular.

HIMSS Platin Üyesi olan ve başta ABD olmak üzere Avrupa ve Ortadoğu’da düzenlenen HIMSS etkinliklerine katılım sağlayan Sisoft, Türkiye’de de ilk kez gerçekleştirilen bu etkinliğe Altın Sponsor olarak destek verdi. Sisoft standı pek çok İl Genel Sekreteri, Hastane Yöneticisi ve Müdürü tarafından ziyaret edildi. Sisoft standını ayrıca Oracle Başkan Yardımcısı Gary Barnes ve HIMSS Analytics Worldwide CIO'su John P. Hoyt ziyaret ederek, Sisoft ürünleri hakkında detaylı bilgi aldılar ve potansiyel projeler hakkında konuştular.

            Etkinlik resimlerini görmek için tıklayınız.

(06.06.2014)