Sağlık ve Bilişimde Objektif Haber

  English

Sisoft Oracle PaaS Etkinliği'nde

 

     14 Ekim 2015 tarihinde Les Ottomans Otel İstanbul’da Oracle Bulut Platform Çözümleri etkinliği gerçekleştirildi. Oracle Türkiye ve Afrika Teknoloji Satış Direktörü Pınar Rua Aksu’nun açılış konuşması ile başlayan etkinlikte Sisoft’un Oracle Bulut üzerinde Sisocloud ürünü de IT profesyonelleri ile paylaşıldı.
 
 
 
 

     Açılış konuşmasının ardından Oracle CAT Bulut Hizmetleri Lideri Tolga İNGENÇ Oracle Bulut Vizyonu Ve Platform Hizmetlerine Genel Bir Bakış isimle sunumunu gerçekleştirdi.

     İngenç’in sunumunun ardından Oracle Türkiye Teknoloji Satış Danışmanı Çağatay ÇEBİ, Oracle Bulut Hizmetleri ile Felaket Kurtarma isimli sunumunda; yıllardır felaket senaryolarında kullanılan Dataguard ürününü buluta taşıdıklarını, Oracle Public Cloud ile olası bir aksilik durumunda felaket senaryolarının nasıl uygulandığı konusunda bilgi verdi.

     Oracle İş Zekası Satış Danışmanı Murat YEŞİL, Oracle Bulut Üzerinde İş Analitiği Uygulamarı isimli sunumunda; iş ihtiyaçlarını hemen yerine getirebilmek, gözlemleyebilmek ve anında aksiyon alınması gerektiğini vurgulayarak iş zekası uygulamalarının bulutta nasıl çalıştığını anlattı ve Oracle Business Agilty ürününün canlı demosunu gerçekleştirdi.

     Çay kahve arasının ardından Oracle Orta Katman Teknolojileri Satış Danışmanı Ekip Lideri Turgut AYDIN, Bulut Platformunda Orta Katman Servisleri isimli sunumunu gerçekleştirdi. Platform tarafındaki Cloud Stratejilerini ve Orta Katman Servislerini anlatan AYDIN, Java Cloud servisleri, PAAS ve SAAS hakkında da bilgiler verdi. AYDIN’ın sunumunun ardından Minerva firması Genel Müdür Yardımcısı Alper TANDOĞAN Perakende sektöründe Bulut Kulanımı isimli sunumunu gerçekleştirdi.

     Sisoft Uluslararası Operasyonlar Müdürü Nejat ÜNSAL, Sağlık sektöründe Bulut Kullanım Örnekleri isimli sunumunu gerçekleştirmesi ile birlikte Sisoft Eğitim Destek Müdürü Fatih OLGUN, Oracle Cloud üzerinde çalışan Sisocloud ürünümüzün demosunu gerçekleştirdi. Demo da Sisoft’un yazılımının sahip olduğu; çoklu dil desteği, her yerden ulaşılabilir olması ve Java ile geliştirilmiş olması IT profesyonelleri tarafından oldukça beğenildi. 

     Oracle'ın Bulut Platform hizmetleri ile Yeni nesil bulut çözümleri ile entegrasyon, Uygulama geliştirme ve yaygınlaştırmayı hızlandırmak, İşinizin dönüşümünü yönetmek, canlı sistemlerinizin yedeklerini almak ve felaket senaryosu durumunda Oracle Bulut'u üzerinden iş sürekliliğinizi sağlamak, test ve geliştirme ortamlarını doğrudan Oracle Bulut'u üzerinde yaratmak konuların tartışıldığı, ve örnek uygulamalarının paylaşıldığı etkinlik öğle yemeği ile son buldu.

 

(14.10.2015)