Sağlık ve Bilişimde Objektif Haber

  English

Sisoft IV. Bilişim Teknolojileri Konferansı'nda

 

Türk Standartları Enstitüsü tarafından düzenlenen IV. Bilişim Teknolojileri Standartları Konferansı, 20 Ekim 2015 Salı günü The Green Park Ankara Hotel’de gerçekleştirildi. Bilişim sektöründeki standartların ve belgelendirme süreçlerinin konuşulacağı, Siber Güvenlik ve mevzuatlardan TS ISO / IEC 27001, SPICE/CMMI, ITIL süreçlerine, E-Ticaret, Bulut Bilişim, Veri Merkezleri, Bankacılık sektörü güvenliği, Sızma Testi ve Adli Bilişim Uzmanlıkları, kalite güvenli yazılımlara kadar geniş bir perspektifin işlendiği konferansın açılış konuşmasını TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz ve TSE BT Test ve Belgelendirme Daire Başkanı Mariye Umay Akkaya  yaptı.

Korkmaz, konuşmasında "Siber alemde, dijital teknolojileri zeminine oturmuş her türlü iletişim araçlarının kötü niyetler tarafından kırılarak içeri girilip içeride ne varsa alınıp götürüldüğünü görüyoruz. Ne yapmamız lazım? Bu alandaki bütün faaliyetleri birbirini tamamlayacak şekilde standarda kavuşturmamız lazım, aksi takdirde zayıflıklarını güçlü yanlarının neler olduğunu bilemeyiz. Bildiğimiz bilgiler çerçevesinde onu nasıl koruyacağımıza dair çalışmalar yapmalıyız" ifadelerini kullandı.

Konferans kapsamında, TSE’den Beyaz Şapkalı Hacker Belgesi almaya hak kazananlar için belge töreni gerçekleştirildi.

Sisoft, konferansa hizmet sponsoru olarak destek verdi ve Sisoft sponsorluğunda, kapanış toplantısı ile birlikte yapılan çekilişte, 3 kişiye iPad hediye edildi.
(25.10.2015)