Sağlık ve Bilişimde Objektif Haber

  English

TechAnkara Proje Pazarı'ndan Sisoft'a Üçüncülük Ödülü

 

TechAnkara Proje Pazarı’nın açılışı 24 Aralık Perşembe günü ATO Congresium’da gerçekleşti.

Etkinliğin açılışı, Ankara Vali Yardımcısı Kemal Karadağ, Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürü Nahit Bingöl, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ve çok sayıda sanayici, işadamı ve girişimcinin katılımı ile ATO Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.


Ankara Kalkınma Ajansının Ankara’daki beş teknoloji geliştirme bölgesi, dört organize sanayi bölgesi, TTGV, TÜBİTAK, Borsa İstanbul, ATO ve ASO ile ortaklaşa gerçekleştirdiği 5. TechAnkara Proje Pazarında 100 yenilikçi proje sahibi girişimci, yatırımcılar ve işadamlarıyla buluştu.


Yapılan elemelerde Sisoft'un Sanal Gerçekliğe Dayalı 3 Boyutlu PACS projesi finale kaldı. Sisoft adına proje sunumunu Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü İlker Kayalar gerçekleştirdi. Kayalar, sunumunda Sanal Gerçekliğe Dayalı 3 Boyutlu PACS projesi ile hekimlerin radyolojik görüntüleme cihazlarından alınan MR ya da tomografi görüntülerinin, tamamı türk mühendisleri tarafından geliştirilen yazılımlar sayesinde sanal gerçeklikle izlendiğini, ürettikleri Sanal gerçeklik gözlüğü ve eldiveni sayesinde görüntüyü 3 boyutlu görebildiklerini anlattı. Sağlık sektöründe kaliteyi artıracağı hedeflenen proje aynı zamanda Tıp öğrencileri için de eğitim amaçlı kullanılabilecek.
 


 
Proje sunumlarının ardından yapılan jüri değerlendirmesi sonucu Sisoft'a ait Sanal Gerçekliğe Dayalı 3 Boyutlu PACS projesi TechAnkara Proje Pazarı 2015 Üçüncülük Ödülüne layık görüldü.
 

 
 
(24.12.2015)