Sağlık ve Bilişimde Objektif Haber

  English

Sisoft IHE NA Connectathon 2016’da

 

Türkiye’de edindiği sağlık bilişimi birikimini yurtdışındaki pek çok ülkeye de taşıyan Sisoft, uluslararası arenadaki büyük aktörlerin katılabildiği ihalelere girmeye başlamasının ardından yazılımlarını ve ürünlerini uluslararası standartlara uygun hale getirmeye devam ediyor.
 
Ülkemizin sağlık alanındaki mega projeleri olarak nitelendirebileceğimiz PPP projelerinin de en büyük aktörlerinden olan Sisoft, ana teması “Interoperability-Birlikte Çalışabilirlik” olan IHE NA Connectathon yazılım ve ürün test ve akreditasyon etkinliğine bu yıl da ABD’nin Ohio Eyaleti’nin Cleveland kentinde katıldı. 85 HBYS, PACS, Modality firmasının katıldığı etkinlikte, 125 adet sistem kendi arasında 5 gün boyunca yazılımlarının birlikte çalışabilirliğe uygun olup olmadığını test etti. Halihazırda Türkiye’deki HBYS firmaları arasında en fazla IHE profiline sahip olan Sisoft, profillerine yenilerini ekleyerek, sağlık bilişiminde Türkiye’nin globaldeki yüzü olmayı amaçlıyor.
 
IHE Hakkında:
IHE;
RSNA (Radiological Society of North America),
HIMSS (Healthcare Information Management Systems Society),
ACC (American College of Cardiology) tarafından 1997 yılında kurulan ve günümüzde çok sayıda meslek kuruluşu, hizmet sağlayıcı, ulusal sağlık otoritesi, standart organizasyonu tarafından desteklenen kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Bir standart kuruluşu değildir. Ancak var olan standartları kullanarak teknik çerçeveler oluşturur.
 
IHE'nin Amacı, Kapsamı ve Faydaları
 
IHE'nin (Integrating the Healthcare Enterprises) ana amacı sağlık bilişimi yazılımları aracılığı ile daha kaliteli hasta bakımı sağlamak ve birlikte çalışabilirliği kolaylaştırabilmektir. IHE, sağlık kuruluşlarında Bilişim Sistemleri arasında veri paylaşımını geliştirmek amacıyla gerekli teknik çerçeveleri belirleme üzerine çalışır. Etkili ESK oluşturulmasını, yönetilmesini ve erişimini sağlar.
 
Faydaları:
- Klinik bilgilerin etkili paylaşımı,
- Daha kolay sistem uygulamaları,
- İş akışı optimizasyonu,
- Gelişmiş hasta bakım kalitesi olarak sıralanabilir.
 

(27.02.2016)