Sağlık ve Bilişimde Objektif Haber

  English
Tokat İl Sağlık Müdürlüğüne Bağlı Tüm Hastaneler Sisohbys ile HIMSS 6 Belgelerini Aldı.
 

 
T.C. Sağlık Bakanlığı, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Medipol Üniversitesi ve HIMSS işbirliğinde yürütülen dijital hastane değerlendirme çalışmaları kapsamında Medipol Üniversitesi temsilcileri tarafından 23 Kasım 2017 tarihinde Tokat Bölgesinde Bulunan 8 Devlet Hastanesi'ne yerlerinde değerlendirme ziyareti gerçekleştirildi. Hastanelerimiz, EMRAM Seviye 6 kriterlerini karşıladığını pratikte başarılı bir şekilde göstermiş ve Seviye 6 hastanesi olarak tanınmaya hak kazanmıştır.
 
HIMSS Akreditasyonunu ülkemizde başlatan ilk HBYS firması olarak, 2013 Nisan ayında HIMSS Heyeti tarafından yapılan değerlendirmede Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi Türkiye'nin ilk Kağıtsız Hastanesi olarak akredite edilmiş ve belgesini almıştı. Ardından sırayla; Erdemli, Bandırma, Yalova, Didim, GençÇorlu, Bodrum, Zile, Turhal, Tokat, Niksar, Erbaa, Almus, Reşadiye  ve  son olarak Dr. Cevdet Aykan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi ile toplam 16 Hastanemiz Sisohbys kullanarak HIMSS akreditasyonuna hak kazanan hastane oldu.
 
Firmamız yetkili personelleri ile gerekli fizibilite çalışmalarını da yaparak, HIMSS Stage 6/7’ ye geçiş aşamasında sizlere hizmet vermekten mutluluk duyarız.
 

(24.11.2017)