Sağlık ve Bilişimde Objektif Haber

  English
Sisoft, HIMSS Eurasia 2018 İstanbul'da
 

Sisoft'un Platium Sponsor olduğu,  Sağlık Bakanlığı ve HIMSS işbirli ile düzenlenen, HIMSS Eurasia 2018 Türkiye etkinliği İstanbul Pullman Hotel Yenibosna'da 25-27 Ekim tarihlerinde gerçekleştirildi. Sağlık bilişimi alanında faaliyet gösteren kamu ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen etkinliğe yerli ve yabancı bilişim firmaları ile kamu ve özel hastane yöneticileri yoğun ilgi gösterdi.
 
HIMSS Eurasia 2018 Sağlık Bilişimi Fuarı ve EMRAM Eğitim Konferansı T.C. Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, Malezya Sağlık Bakanı Dr. Dzulkefly Ahmad, KKTC Sağlık Bakanı Dr. Filiz Besim, HIMSS USA III. President & CEO’su Harold “Hal” Wolf ve Medipol Üniversitesi adına konuşan Rektör Prof. Dr. Sabahattin Aydın’ın katılımıyla gerçekleşen ilk oturumum ile, 25 Ekim’de İstanbul Pullman Hotel’de sağlık bilişimi profesyonellerine kapılarını açtı.
 
HIMSS Eurasia 2018 açılışında konuşan ve teknolojinin gelişmesiyle oluşan bilgi birikimi ve güçlü teknolojik hizmet altyapılarının insana değer veren hizmet anlayışlarını geliştirdiğine belirten T.C. Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, nüfus artışının ihtiyaçların çeşitlenmesi ve logaritmik artışına işaret ederken aynı zamanda hızlı değişim dinamiklerini de harekete geçirdiğini vurguladı: “İnsanoğlu çoğaldıkça ihtiyaçları artıyor, buna paralel olarak hızlı bir gelişim yaşanıyor. Sanayi devrimi başlarken dünya nüfusu sadece 1 milyar seviyelerindeydi. 200 yıl içerisinde dünya nüfusu çok hızlı bir artış ile 7 milyarın üzerine çıktı. Nüfus artışı, ihtiyaçların çeşitlenmesi ve logaritmik artışına işaret ederken aynı zamanda hızlı değişim dinamiklerini de harekete geçiriyor” dedi.
 
Medipol Üniversitesi adına konuşan Rektör Prof. Dr. Sabahattin Aydın ise; HIMSS Eurasia 2018’e ev sahipliği yapmaktan dolayı memnuniyetini belirterek “Son yıllarda hastanelerimizin dijitalleşmesi ve HIMSS derecelendirmelerinde önemli bir yol kat etmesi ile EMRAM Eğitim toplantılarının özellikle Avrupa ve Asya kapsamında burada yapılıyor olmasını hak ettiğimizi düşünüyorum. Türkiye olarak her he kadar tevazu sahibi olmaya çalışsak da gururlanmak hakkımızdır diye düşünüyorum.” dedi.
Etkinlik panellerinden olan, kronik hastalık yönetimi, evde sağlık hizmetleri kapsamında ele alınan ve moderatörlüğünü T.C. Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci’nin yaptığı oturumda ise; HIMSS Analitik Avrupa ve Latin Amerika, Birleşik Krallık Bölge Direktörü John Rayner ‘Teknoloji ile Sürekli Bakım’ konusunda görüş ve tecrübelerini paylaştı. KFIU Innovation Center for Innovativ Medicinsk Teknoloji Başdanışmanı Claus Duedal Pedersen, İngiltere Kamu Sağlığı Kıdemli Danışmanı ve HIMSS Klinik Hizmetler Başkanı Charles Alessi, Finnish Health Village’den Sari Kaari, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri Koordinatörü Uzm. Dr. Nurgül Balcı ve Sisoft Genel Müdür Yardımcısı Dr. Nejat Çakmak’da panelde konuşmacı olarak yer aldı.
 
Sisoft standını T.C. Sağlık Bakan yardımcısı Dr. Şuayip Birinci başta olmak üzere, HIMSS USA III. President & CEO’su Harold “Hal” Wolf. KKTC Sağlık Bakanı Dr. Filiz Besim, Malezya Sağlık Bakanı Dr. Dzulkefly Ahmad, Kırgızistan Sağlık Bakanı Prof.Dr. Talantbek Batyraliev, Moldova Sağlık Bakanı Silvia Radu ve  Romanya Sağlık Bakanı Sorina Pintea ile birlikte farklı illerden etkinliğe gelen özel ve sağlık yöneticileri ile çok sayıda Sağlık ve IT profesyoneli ziyaret etti.
 

 
(31.10.2018)